petek, 13. februar 2009

Se nekaj pesmic in zgodbic

Zamašek in deklica ki ne zna ločevati odpadkov


Nekoč je živel zamašek in stanoval je na plastenki. Nekega dne pa je neka deklica kupila ravno tisto plastenko na kateri je bil ravno tisti zamašek. Deklica je plastenko vzela na sprehod v gozd. V plastenki pa je bila voda deklica je vodo popila in plastenko vrgla v koš zamašek pa ji je padel na tla deklica pa je bila tako lena da se ji še skloniti ni dalo kaj še le da bi pobrala zamašek zato si je rekla da ga bo kar na tleh pustila in še dodala ah pa saj je vseeno če pustim ta zamašek na tleh in se je počasi vračala domov. Ko je prišla domov se je mami in očetu zlagala da je zamašek vrgla v koš v resnici pa je zamašek vrgla na tla oziroma ji je padel na tla in ga ni hotela pobrati in ostal je na istem mestu tako kot ga je vrgla ta ne olikana deklica. O mogoče vam še nisem povedala da deklica ne hodi v šolo in se ne uči doma ničesar se mogoče že sprašujete kako je kupila tisto plastenko? No vam pa zdaj povem kako je kupila tisto plastenko oče ji vsak dan pove koliko stane kakšna stvar. Zamašek se je skotalil po hribu navzdol in priletel naravnost v kup listja ja saj je bila jesen in kot vemo je v jeseni zelo veliko listja. Nekega dne pa so se v osnovni šoli Poljane dogovarjali da gredo na sprehod v gozd. Takrat pa je učenka Ema zagledala zamašek pobrala ga je in ga vrgla v koš nato je poiskala deklico ki je to naredila in jo vpisala v šolo tako je tudi ta deklica začela hoditi v šolo in sedaj se je tudi ona naučila da moramo odpadke dajati v koš in da moramo odpadke tudi ločevati.

NAPISALA EMA



Pospravljamo


Pospravljamo pospravljamo

na kupe zlagamo papir.

Papir leti sem ter tja

potem pa se vse konca.



Nuka




ZGODBICA O ZAMAŠKIH

Živijo! Smo zamaški iz 3.A razreda. Smo različne barve in oblike. Pridno nas prinesejo učenci s starši. Na celi šoli nas je v 3.A razredu največ.


Alex


1 komentar:

  1. Namen je bil dober, umetniški vtis pa tako tako(?). Tudi Zlatolasko (tudi Emo oz Alexa ali pa kar vse, ki so "zakrivili" to objavo)bi bilo treba vpisati v kako šolo, kjer bi se naučila postavljati ločila. Ali na OŠ Poljane obvladajo tudi vejice in pike?

    OdgovoriIzbriši